Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με τα παιδιά σας

0
1723

Tώρα που τα σχολεία θα κλείσουν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, διασκεδάστε με τα παιδιά σας μ’ ένα τρόπο που θα κρατήσει όσο πιο ζωντανό γίνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δεντράκια για να διακοσμήσετε τα δωμάτιά τους, το σαλόνι σας ή για να τα στείλετε ως αναμνηστικά στους συγγενείς και τους φίλους σας, με την υπογραφή των παιδιών σας. Σηκώστε τα μανίκια, πάρτε τα απαραίτητα υλικά και ξεκινήστε.

Δεντράκια από ξυλάκια παγωτού

Στα super market θα βρείτε σίγουρα ξυλάκια παγωτού. Πάρτε μερικά από αυτά. Προμηθευτείτε και αυτοκολητάκια που μοιάζουν με κρυσταλάκια ή παγετούλες. Θα χρειαστείτε ακόμη χαρτόνι πράσινο, μαρκαδόρους, ψαλίδια και κόλλα.

Xρωματίστε τρία ξυλάκια παγωτού σε χρώμα πράσινο και κολλήστε τα μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν τριγωνάκι. Στη συνέχεια κόψτε ένα τριγωνάκι από χαρτόνι στις ίδιες διαστάσεις και κολλήστε το πάνω στο ξύλινο δεντράκι με σκοπό να φτιάξετε το σώμα του. Κολλήστε σε διάφορα σημεία πάνω στο δεντράκι, παγετούλες, στρασάκια και κρυσταλάκια για να μοιάζουν με τα λαμπιόνια του δέντρου. Για βάση ή κορμό τοποθετείστε ένα ξυλάκι παγωτού βαμμένο σε χρώμα καφέ.

Δεντράκια από χάρτινο πιατάκι

Πάρτε χάρτινα πιατάκια μιας χρήσης και ζωγραφίστε στη μέσα μεριά τη διάμετρό τους. Κόψτε ως τα μισά της και στη συνέχεια ενώστε τις δυο πλευρές ώστε να σχηματίσετε έναν κώνο. Θα πρέπει να κολλήσετε πολύ καλά μεταξύ τους τις δυο πλευρές για να σταθεροποιηθεί ο κώνος.

Bάψτε πράσινο τον κώνο με μαρκαδόρο ή με όποιο άλλο τρόπο σας εξυπηρετεί. Στη συνέχεια κολλήστε πολύχρωμα πομ πομ πάνω στον πράσινο κώνο για να μοιάσει με στολισμένο δεντράκι. Έτοιμο!

Δεντράκι από γκλίτερ!

Θα χρειαστείτε λευκό χαρτόνι και ρευστό γκλίτερ δηλαδή κόλλα με γκλίτερ σε χρώματα: πράσινο, κόκκινο και χρυσό. Κόβετε ένα κομμάτι χαρτόνι και πάνω σε αυτό σχηματίζετε με ζιγκ ζαγκ ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με το πράσινο γκλίτερ. Στη κορυφή σχηματίζετε ένα χρυσό αστέρι από γκλίτερ και με το κόκκινο γκλίτερ θα φτιάξετε τις μπαλίτσες του δέντρου. Θα πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει καλά πριν το τοποθετήσετε εκεί που θέλετε. Μπορεί να μπει και στο πλαίσιο μιας κορνίζας χωρίς όμως το τζάμι της…

www.mommy.gr