Η πιο τέλεια φρουτόκρεμα για το μωρό σας!

0
4478

Η φρουτόκρεμα του μωρού εξαρτάται από τα φρούτα της εποχής και πρέπει να συμβαδίζει με αυτά. Είναι λάθος να δίνουμε φρούτα που είναι εκτός της εποχής τους στο μωρό αφού για να παραχθούν έχουν υποστεί διεργασίες που καταστούν την ποιότητά τους αμφίβολη. Τα φρούτα του Χειμώνα είναι τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα αχλάδια, τα φιρίκια, τα ρόδια, τα ακτινίδια. Στην αγορά όμως μπορείτε να βρείτε μπανάνες που συνήθως έρχονται από θερμές χώρες του εξωτερικού ή και ανανά.

Ας δούμε μια λαχταριστή φρουτόκρεμα που μπορείτε να φτιάξετε για το μωρό σας.

Υλικά:
1 μήλο (κανονικό ή φιρίκι)
1 ακτινίδιο
1 αχλάδι
Τον χυμό από 2 πορτοκάλια
1 μανταρίνι
½ μπανάνα
½ καρότο
2 παιδικά μπισκότα
1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:
Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τον χυμό τους. Καθαρίζετε τα φρούτα και τα βάζετε στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια. Αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα κουκούτσια που πιθανόν έχουν τα μανταρίνια. Πολτοποιείτε όλα τα φρούτα και το καρότο μαζί. Αν το μωρό σας είναι σε ηλικία που δοκιμάζει τη στερεά τροφή, μπορείτε να κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια τη μπανάνα και να την προσθέσετε στο τέλος. Αν όχι, προσθέστε και την μπανάνα για πολτοποίηση μαζί με τα άλλα φρούτα. Βάζοντας στο πιάτο την κρέμα, προσθέστε τον χυμό από τα πορτοκάλια και ανακατέψτε τα καλά. Τέλος, θρυμματίστε τα μπισκοτάκια και προσθέστε λίγο μέλι.

Τέλος, ας διευκρινίσουμε πως η φρουτόκρεμα είναι πρωινό γεύμα για το μωρό. Ακριβώς όπως αποφεύγουμε τα φρούτα οι ενήλικες από το απόγευμα και μετά, καθώς είναι δύσπεπτα, το ίδιο ισχύει και για τα βρέφη.

 

www.mommy.gr