Γυμναστείτε οικογενειακώς

0
2030

Αν αναζητούσες ένα κίνητρο για να ξεκινήσεις γυμναστική και δεν το είχες, βάλε στη διαδικασία τον σύντροφό σου και τα παιδιά. Είναι απλό. Αν και οι δύο λαχανιάζετε κυνηγώντας τα, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά με τη φυσική σας κατάσταση. Και αν το γυμναστήριο ή άλλοι τρόποι εκγύμνασης σου φαίνεται πως απαιτούν πολύ χρόνο για να χωρέσουν στο πρόγραμμά σου, τότε η γυμναστική οικογενειακώς είναι ό,τι χρειάζεσαι. Σημείωσε δε, ότι και για τα παιδιά είναι αναγκαίο να γυμνάζονται.

Για να γίνει όμως η γυμναστική καθημερινή οικογενειακή συνήθεια, θα πρέπει να ορίσεις συγκεκριμένη ώρα όπου βρίσκεστε όλοι μαζί. Για παράδειγμα νωρίς το πρωί –αν τα παιδιά ξυπνούν εύκολα-, το Σαββατοκύριακο ή το απόγευμα με την επιστροφή όλων στο σπιτί. Όχι όμως προς το βράδυ και ειδικά κοντά στην ώρα όπου τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο. Η γυμναστική προκαλεί υπερένταση και μετά θα είναι αδύνατον να τα κοιμήσεις.

Με ποιον τρόπο μπορεί μια οικογένεια να γυμναστεί; Αν η περιοχή το επιτρέπει, μπορείτε να πάτε όλοι μαζί για τρέξιμο. Ακόμη, μπορείτε να πάτε βόλτες με τα ποδήλατα. Να κάνετε σχοινάκι στο σαλόνι –μακριά από το βάζο-. Να αντιγράψετε ασκήσεις από το youtube. Να πάτε για μπάσκετ ή βόλει στο μικρό γηπεδάκι της γειτονιάς. Άσκηση όμως είναι και το να πάτε με τα πόδια για ψώνια ή να ανεβείτε τις σκάλες για να φτάσετε σπίτι.

Θα πρέπει εσύ να ενθαρρύνεις την οικογένεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Τα παιδιά και οι άνδρες εύκολα βαριούνται τέτοιες συνήθειες. Θα πρέπει να είσαι ενθαρρυντική και ενθουσιώδης με τον τρόπο που τα βλέπεις να προσπαθούν να κάνουν μια άσκηση και να τα επαινείς για τις επιδόσεις τους όποιες και αν είναι. Σημασία έχει να μην κάθονται στον καναπέ, παίζοντας ηλεκτρονικά όλη τη μέρα.

mommy