Τα Σαββατοκύριακα είναι για να φτιάχνεις ωραίες εικόνες και δυνατά συναισθήματα

0
1867

Τα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται να χαλαρώνεις του ώμους. Να βγαίνεις από τον ρόλο της βαρετής μαμάς που το πάει κατά γράμμα με τις υποχρεώσεις. Να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου. Να τα χαίρεσαι και να σε χαίρονται.

Αναλογίσου πόσες φορές από τις γέννησή τους ως σήμερα κάτσατε χωρίς σκοπό στο σαλόνι για να κάνετε απεριόριστες σαχλαμάρες, κωλοτούμπες, να λέτε βλακείες και να τεμπελιάζετε. Να ακούτε μουσική και να χορεύετε. Να σχολιάζετε τους άλλους και να ξεκαρδίζεστε με πράγματα που έγιναν. Σκέψου πόσες φορές τελευταία είχες χρόνο για αγκαλιά με διάρκεια. Από εκείνες που και εσύ αναζητούσες στην αγκαλιά της μαμάς σου ως παιδί. Να αναστενάξεις στην αγκαλιά της και να καταλάβει χωρίς να μιλήσεις ότι κάτι σε απασχολεί.

Το Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο που πρέπει να κάνετε την κουζίνα χάλια. Να φτιάξετε κέικ, μπισκότα και πίτσα. Να απλώσετε σε όλο το σαλόνι όλα τα παιχνίδια. Να παίξετε κουκλοθέατρο και επιτραπέζια. Θα το μαζέψεις το σπίτι την Κυριακή το βράδυ. Ναι, είσαι κουρασμένη. Αλλά πρέπει να χαρείς στιγμές με τα παιδιά σου. Να βγάζετε φωτογραφίες χωρίς να είναι γενέθλια, γιορτή ή εθνική επέτειος με παρελάσεις και ποιήματα. Τα Σαββατοκύριακα είναι για ξαναβρίσκεται η οικογένεια ουσιαστικά.

Βόλτες στην πόλη, μια σύντομη εκδρομή αν υπάρχει η δυνατότητα, επίσκεψη στον παππού και τη γιαγιά, θέατρο, φιλανθρωπικές δράσεις και τόσα άλλα που δεν χωρούν μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινότητας με τις δουλειές και τα σχολεία. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μόνο από γνώση. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και από ωραίες εικόνες και δυνατά συναισθήματα.Τα Σαββατοκύριακα είναι για να χτίζουν το αφήγημά τους ως μεγάλοι κάποτε προς τους άλλους ή προς τα ίδια τα παιδιά τους. Όχι, γιατί πρέπει κάτι να λένε για τα παιδικά τους χρόνια, αλλά γιατί είναι όμορφο να έχουν κάτι να λένε για τα παιδικά τους χρόνια.

Αυτό το Σαββατοκύριακο κάνε την έκπληξη…

mommy