Δεύτερη φορά μαμά: 4 πράγματα που θα κάνεις αλλιώς

0
1880

Στο πρώτο παιδί είναι τα πάντα σε υπερβολή. Είναι όλα άγνωστα, είναι ο ενθουσιασμός μεγάλος ή πιο σωστά είναι διαφορετικός ενθουσιασμός. Προφανώς δεν είσαι λιγότερο χαρούμενη στο δεύτερο παιδί σου, απλώς το έχεις ξαναζήσει. Δες ποια πράγματα αναμένεται να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που θα μάθεις πως ο πρωτότοκος θα αποκτήσει αδελφάκι.

1. Πιο συντηρητικές αγορές
Πριν έρθει στη ζωή το πρώτο σου παιδί, αγόρασες οτιδήποτε είδες στα μαγαζιά. Οι ντουλάπες γέμισαν με τα πάντα και ακόμα περισσότερα που θα μπορούσε να χρειαστεί ένα νεογέννητο. Από τα πιο γλυκουλίνικα ρουχαλάκια μέχρι τα πιο σικ παιδικά, λες και θα βάδιζε από την πρώτη του εβδομάδα στο κόκκινο χαλί. Τα έπλυνες όλα με ειδικά απορρυπαντικά για βρέφη και τα σιδέρωσες δύο και τρεις φορές για αποστείρωση. Όχι ότι τώρα δεν θα κάνεις τα ίδια. Απλώς θα είσαι κάπως πιο συντηρητική στις αγορές αφού διαπίστωσες ότι τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζονται.

2. Λιγότερο υποχόνδρια
Όταν έγινες μητέρα για πρώτη φορά, ξαφνικά συνειδητοποίησες ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος μικρόβια! Πέρασες τη φάση όπου τα μικρόβια ήταν παντού. Μη σου πω και στη σκέψη. Δεν άφηνες κανέναν να πλησιάσει το μωρό αν δεν είχε αλλάξει μπλούζα και δεν είχε απολυμάνει τα χέρια του. Συχνά και την αναπνοή του. Ε, αυτή τη φορά θα είσαι κάπως πιο ήρεμη. Ίσως…

3. Χωρίς camera στο χέρι
Στο πρώτο παιδί τράβαγες video και φωτογράφιζες οτιδήποτε έκανε ή φανταζόσουν ότι έκανε. Κάτι άναρθρες κραυγούλες που έμοιαζαν με «ναι» όταν ήταν ημερών, εσύ τις αποθήκευες με τίτλο «Το παιδί μου μιλάει». Κάτι κινήσεις με τα χεράκια του και τα ποδαράκια του εσύ τις φωτογράφιζες και τις ανέβαζες στα social media με λεζάντα «Θέλει να τρέξει». Μακριά σου ίσως, αφού το καημένο είχε απηυδήσει να βλέπει μόνιμα από πάνω του τον φακό της κάμερας. Υποθέτουμε ότι τώρα οι ώρες με camera στο χέρι θα είναι λιγότερες μια και έχεις ένα ακόμα παιδί να φροντίσεις…

4. Τα αντανακλαστικά σου
Στο πρώτο παιδί δεν προλάβαινες να ακούσεις «κιχ» και ήσουν πάνω από την κούνια του. Πιο σωστά ήσουν πάνω από την κούνια έχοντάς το ήδη αγκαλιά. Τα μάτια σου έμοιαζαν να μην κλείνουν ποτέ και είχες μια όψη ετοιμότητας για μάχη. Αυτή τη φορά θα είσαι πιο χαλαρή. Επιτέλους δηλαδή για να μπορέσεις να το απολαύσεις.

mommy