Ξέρετε γιατί τα παιδιά φέρονται χειρότερα όταν η μαμά τους είναι μπροστά;

0
1855

Έχετε παρατηρήσει οτι τα παιδιά φέρονται πάντα με άσχημο τρόπο όταν είστε μπροστά, ενώ μπροστά στους ξένους είναι αγγελούδια; Η μαμά και Blogger  Kate Baltrotsky από το  KateSurfs.com βρήκε γιατί συμβαίνει αυτό! 

«Ήταν υπέροχα όλη μέρα μαζί μου, αλλά τη στιγμή που σε είδαν, το έχασαν, Κέιτ! Δεν καταλαβαίνω!» λέει ο σύζυγός μου, σε τακτική βάση.

Τις προάλλες διάβασα ένα αστείο άρθρο με τίτλο «Μελέτη: Τα παιδιά φέρονται 800% χειρότερα όταν οι μητέρες τους βρίσκονται στο δωμάτιο» (μια ψεύτικη μελέτη). Ενδιαφέρθηκα όταν διάβασα τον τίτλο και γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ήταν ψεύτικο – αφού το διάβασα. Παρά το γεγονός ότι το άρθρο είναι ψεύτικο, η ιδέα είναι ΑΛΗΘΕΙΑ! Τα παιδιά φέρονται 800% χειρότερα όταν βρίσκονται γύρω από τις μητέρες τους. . . και γιατί???

Γιατί ΕΣΥ, μαμά, είσαι ο ασφαλής τους τόπος. ΕΣΥ είσαι ο τόπος στον οποίο μπορούν να έρθουν μαζί με όλα τα προβλήματά τους. Εάν δεν μπορείτε εσείς να τα κάνετε να νιώσουν καλύτερα. . . λοιπόν, ποιος άλλος μπορεί;

ΕΣΥ, αγαπητή μαμά, είναι ένας κάδος σκουπιδιών γεμάτος από δυσάρεστα συναισθήματα.

Εάν ένα παιδί κρατιέται όλη μέρα και προσέχει για να μην δημιουργήσει προβλήματα, τη στιγμή που σε βλέπει ξέρει οτι πλέον μπορεί να είναι ο εαυτός του γιατί ΕΣΥ το αγαπάς ακριβώς όπως είναι.

Αυτό σημαίνει οτι αφήνεται στο τίποτα! . . . στη γκρίνια. . . στο κλάμα. . . στις αταξίες κλπ. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να ασχοληθείς μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. . . αλλά αυτό ακριβώς εμείς, οι μητέρες, παίρνουμε: την απροσδόκητη έκφραση μιας ωμής συναισθηματικής απελευθέρωσης, ένα χαστούκι στο πρόσωπο, μόλις περάσουμε την πόρτα.

Δεν έχετε κακομάθει τα παιδιά σας αν σας χαιρετούν γκρινιάζοντας και ουρλιάζοντας. Ωχ όχι . . . μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας το πει αυτό.

Αντίθετα, έχετε δημιουργήσει ένα χώρο αρκετά ασφαλές ώστε το παιδί σας να μπορεί να είναι ο εαυτός του!

Και, παρεμπιπτόντως. . . είναι πραγματικά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαντικό για τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους όσον αφορά τα συναισθήματά τους και τις σωματικές τους λειτουργίες. Όταν μεγαλώνουν, θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πολύ λειτουργική συναισθηματική νοημοσύνη και ευαισθητοποίηση του σώματος τους, σωστά;

Οπότε, συνειδητοποιήστε οτι πρόκειται για ένα θετικό σημάδι!

Μπορεί να σας τρελαίνει αλλά αυτός ο «κακός» χαρακτήρας των παιδιών είναι απλά ο αληθινός τους εαυτός που ΜΟΝΟ με εσάς μπορούν να εκδηλώσουν!

 

babyradio