Ομαδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με φαντασία

0
1789

Τα Χριστούγεννα είναι παράλληλα και περίοδος διακοπών και ξεκούρασης για τα παιδιά. Τι πιο ωραίο από το να καλέσετε τους φίλους των παιδιών σας για να παίξουν στο σπίτι ξέγνοιαστα και όσο θέλουν, δίχως το άγχος ότι το διάλειμμα τελειώνει. Κι αν νομίζατε πως δεν υπάρχουν ομαδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με φαντασία, κάποιο λάθος κάνετε. Δείτε παρακάτω ιδέες που θα τρελάνουν τα μικρά σας και την παρέα τους!

Το ταξίδι του Αϊ Βασίλη

Βάζουμε τους μικρούς μας καλεσμένους να καθίσουν σχηματίζοντας έναν κύκλο. Ξεκινώντας από τον πρώτο τυχαία, κάθε παίκτης πρέπει να πει μια λέξη που να είναι παράλληλα και ένα αντικείμενο που θα πάρει μαζί του ο Άγιος Βασίλης στο ταξίδι του. Ο πρώτος παίκτης πρέπει να σκεφτεί μια λέξη που να αρχίζει από Α, ο δεύτερος μια λέξη από Β και πάει λέγοντας. Ο χρόνος τους δεν είναι απεριόριστος. Ή θα έχετε κοντά σας ένα χρονόμετρο ή μια κλεψύδρα.

Αγώνας με μια χιονοστιβάδα

Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες. Θα χρειαστείτε κάποιες χιονοστιβάδες που θα μπορούσαν να είναι φτιαγμένες είτε από λευκό ύφασμα είτε από χαρτί. Η χιονοστοβάδα στερεώνεται πάνω στο κουτάλι. Ο παίκτης πρέπει να διασχίσει τη διαδρομή ισορροπώντας τη χιονοστιβάδα πάνω στο κουτάλι δίχως να του πέσει. Αν του πέσει επιστρέφει στο σημείο της εκκίνησης. Νικάει η ομάδα που θα ολοκληρώσει πρώτη τις διαδρομές όλων των παικτών.

Δώσε το δώρο

Θα πρέπει να έχετε ένα δώρο περιποιημένο και στολισμένο με τις κορδέλες του και όλα τα σχετικά. Τα παιδιά πρέπει να καθίσουν στα καρεκλάκια τους σε σειρά ή αν έχετε στρωμένη μοκέτα οκλαδόν στο πάτωμα. Βάζουμε μουσική να παίξει. Καλύτερα λόγω των ημερών κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι παίκτες πρέπει να δίνουν το δώρο ο κάθε ένας στον διπλανό του. Όταν παύει η μουσική, ο παίκτης που κρατά το δώρο βγαίνει από το παιχνίδι. Νικητής του παιχνιδιού είναι εκείνος που θα βγει τελευταίος, ο οποίος θα πάρει και το δωράκι. Επειδή όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδάκια και δεν θέλουμε στενοχώριες, κάντε τους την έκπληξη, δίνοντας στο τέλος του παιχνιδιού από ένα δωράκι σε όλα…

www.mommy.gr