5 σοβαρά κρούσματα γρίπης καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες

0
1456

Τον προηγούμενο χρόνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στην Ελλάδα με 64% περισσότερους ασθενείς να έχουν νοσήσει σε σχέση με το 2015. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, τις προηγούμενες ημέρες (από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου) καταγράφηκαν συνολικά 56 κρούσματα στη χώρα μας.

Ο αριθμός δεν είναι ανησυχητικός, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του iatronet, το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πέντε σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Οι εν λόγω ασθενείς, μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, οι 4 εξ αυτών ήταν άντρες μέχρι 79 ετών ενώ ο πέμπτος ασθενής είναι ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών.

Σημειώνεται ότι κανείς τους δεν είχε εμβολιαστεί ενώ οι 4 νοσούντες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και θα έπρεπε να είχαν κάνει το αντίστοιχο εμβόλιο.

Τα πρώτα κρούσματα της γρίπης σημειώνονται συνήθως από τον μήνα Νοέμβριο ενώ ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι μήνες που καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Στην ανακοίνωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, θα δείτε τις γενικές οδηγίες για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης αλλά και ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα πρέπει να προστατευτούν.

Πηγές: iatronet.gr, keelpno.gr