Υγεία Ανάπτυξη Φροντίδα Ψυχολογία Διατροφή Εκπαίδευση Εφηβεία Μωρό δύο μηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

0
1855

Αυτό το οποίο θα σας εκπλήξει αυτό το μήνα είναι το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σας. Ετοιμαστείτε λοιπόν για να απαθανατίσετε αυτή τη στιγμή.

Αν και μπορεί το μωράκι σας να μην κοιμάται αρκετές ώρες αυτό το μήνα, ετοιμαστείτε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, καθώς σιγά σιγά θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερες ώρες.

Πόσο καλά βλέπει ένα μωρό δύο μηνών;

Στο δεύτερο μήνα της ζωής του το μωρό σας αρχίζει να κουνιέται προσπαθώντας να κρατήσει στα χεράκια του αντικείμενα με ζωηρά χρώματα. Αγοράστε ελαφριά πλαστικά ή από σιλικόνη παιχνίδια, με έντονο χρώμα και παίξτε μαζί του.

Μωρό δύο μηνών και νυχτερινός ύπνος

Αν το παιδί σας κοιμάται τη νύχτα, τότε σίγουρα είστε από τους πιο τυχερούς γονείς. Τα περισσότερα μωρά ακόμη ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φάνε, κάτι που διαταράσσει το δικό σας ύπνο. Τα καλά νέα σε όλα τα παραπάνω είναι ότι το μωρό σας θα αρχίσει να κοιμάται και να μένει ξύπνιο περισσότερες ώρες, απ’ ότι πιο πριν.

Μωρό δύο μηνών και πηγή κρανίου

Το δεύτερο μήνα τα μαλακά σημεία στο κρανίο του θα πρέπει να είναι ακόμη ανοιχτές και επίπεδες, μέχρι τον 4ο μήνα θα έχει κλείσει. Μπορεί επίσης το κεφαλάκι του να μοιάζει δυσανάλογο από το υπόλοιπο σώμα του αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, σύντομα η αναλογία θα αποκατασταθεί.

 

Μωρό δύο μηνών και ανάπτυξη

Το μωρό σας θα φαίνεται αρκετά ανεπτυγμένο, θα αρχίσει να κινεί τα χέρια και τα πόδια του, οι μυς του αρχίζουν να αναπτύσσονται και τα παχάκια αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τα οστά του μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς ενώ θα αρχίζει σιγά σιγά να δυναμώνει και ο αυχένας του. Μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ότι προσπαθεί να ανασηκώσει το κεφάλι του για να κοιτάξει γύρω του.

mothersblog